No more!

12118975_434448020096155_1103575244703358151_n

Πολιτική; Ποια πολιτική; Δεν είναι θέμα πολιτικής οι ζωές των ανθρώπων. Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις οικονομικά, να είσαι γνώστης των διεθνών σχέσεων, να σου έχουν διδάξει φιλοσοφία για να αντιληφθείς την κοσμοθεωρία. Δεν χρειάζεται να επικαλεστείς το συναίσθημα και τα θλιβερά ψηφιακά εικονίδια για να εκφράσεις τον πόνο σου. Δεν είναι αρκετό να λες ‘μην’ ή να φωνάζεις συνθήματα ενάντια στο αόρατο, το άυλο, σ’ αυτό που δεν έχει μορφή για να το κοιτάξεις στα μάτια και στο τέλος να το συνθλίψεις. Δεν είναι αρκετό να πιάσεις μια πέτρα και να την πετάξεις σε μια ατσάλινη μάζα που μπορεί να αντέξει εκατομμύρια τέτοιες πέτρες. Δεν είναι εμφανές πια; Δεν κουράστηκες τον αντίλογο, το ‘αντι-’ σε οτιδήποτε προσβάλλει την ύπαρξή σου; Δεν κουράστηκες από τις συναινέσεις, τα πεδία δράσης, τις συμβολικές εφορμήσεις; Η πολιτική δεν διαμορφώνεται από τις κινήσεις των πράξεων αλλά από τα αποτελέσματα και την επίδρασή τους. Δεν κουραστήκαμε όλοι να προτάσσουμε το στήθος μας με όπλο την ειρήνη όταν εκείνοι έχουν πόλεμο μαζί μας; Είμαι πεπεισμένος πως ειρήνη δεν έρχεται με ειρήνη δυστυχώς. Θες να δουλεύεις, να κυκλοφορείς στο δρόμο όποτε θέλεις, να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους και να συζητάς μαζί τους πώς θα αλλάξετε τον κόσμο; Κάντο. Δικαίωμα σου, δικαίωμά σας. Σε πολλούς όμως δεν φτάνει αυτό. Η πέτρα δεν φτάνει εκεί που πρέπει. Η πέτρα δεν φτάνει. Η πέτρα. Πέτα την κάτω. Ας βρούμε κάτι άλλο. Πιο δυνατό.

Σήμερα 10.10.2015 στην Άγκυρα. Άνθρωποι που διαδήλωναν ειρηνικά. Και όχι, δεν θα πω ΄΄Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες΄΄. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα μπορούσα να ήσουν εσύ εκεί. Εσύ κι εγώ.

Advertisements

12 thoughts on “No more!

 1. nikoletakr October 10, 2015 / 5:57 pm

  Θλιβερό.
  Δεν το είχα δει,το κοίταξα.
  Τρομερό απλά.

  • koufetarios October 12, 2015 / 7:01 pm

   Είναι μια αλήθεια που με συγκλόνισε και θα συνεχίσει να με συγκλονίσει όπως και τόσα μα τόσα άλλα ειδικά φέτος..

 2. pote-pote tin kiriaki October 11, 2015 / 11:19 am

  Τόσοι ανθρωποι νεκροι,τόσο αίμα. Κι αυριο θα γινονται τα ιδια.Δεν ειναι σκληρες οι εικονες,ειναι σκληρος ο κοσμος.

  • koufetarios October 12, 2015 / 7:02 pm

   Ακριβώς. Και δυστυχως πρέπει να μάθουμε να ζούμε μια ζωή με αυτή την διαπίστωση.

 3. Πόσο καιρό έχουμε να τα πούμε βρε Κουφετάριε. Βέβαια τότε ήμουν ♔DƦάɱα QuƎeи♔, τώρα άλλαξα όνομα και ολίγον τι νοοτροπία.
  Όταν είδα το βίντεο σου, και μετά τα όσα άκουσα και διάβασα για το γεγονός, το μυαλό μου αμέσως έκανε μια ανασκόπηση σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Γενικά για κάποιο λόγο έχουμε βρει τον θάνατο ως δικαιολογία της ειρήνης. Και με φοβίζει αυτό. Πολύ.
  Αυτό που είπε η Σοφία από το Ποτέ ποτέ την Κυριακή, είναι μεγάλη αλήθεια, δεν είναι σκληρές οι εικόνες είναι ο κόσμος μας.
  Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να σταματήσουμε να ζούμε τέτοια πράγματα μα κάτι μου λέει πως δεν θα βγει τούτη η ευχή…
  Σε καλησπερίζω! 🙂

  • koufetarios October 17, 2015 / 8:19 am

   Πολύ χαίρομαι που σε βρίσκω! Έχει περάσει καιρός όντως, αλλά είσαι το πιο ”παλιό μου άτομο” εδώ. Αυτό για μένα είναι σημαντικό. Δεν ξέρω αν μεροληπτώ αλλά έχω φίλους Κούρδους που παλιότερα είχαμε περάσει πολλές βραδιές συζητώντας τέτοια θέματα, όπως και επίσης Τούρκους που τους έπιανε ξαφνικά ο ρατσισμός τους και αφήνιαζαν. Άσχημη κατάσταση που σε καθιστά ανήμπορο και απλό παρατηρητή. Όπως και να χει αυτό που μετράει για μένα πάντα είναι η συνειδητοποίηση και η στάση ζωής ως άτομο. Έστω κι αν δεν αλλάξει ο κόσμος έτσι. Σίγουρα πάντως το βάρος μιας τέτοιας ευαισθητοποίησης παραδόξως σε κάνει πιο δυνατό και ανθεκτικό σε κάθε λογής υποδούλωση. Τα λέμε και στο μπλογκοσπίτι σου.

   Και πάλι χάρηκα.

   Καλό διήμερο να έχεις!!

 4. Άιναφετς October 23, 2015 / 5:34 pm

  Μετά από 13 μέρες, βρέθηκα στο blog σου και αυτό τυχαία, γιατί ήμουν σίγουρη πως θα λάμβανα όπως παλιά τις αναρτήσεις σου… αλλά φαίνεται πως για κάποιο λόγο αυτό δεν έγινε…
  Φυσικά και έζησα από κοντά αυτό το τόσο άδικο αιματοκύλησμα, όπως ξέρεις, όταν πονά η Τουρκία πονάω και εγώ (είναι η β’ μου πατρίδα) και σίγουρα δεν εξετάζω τους πολιτικούς λόγους, ο πόνος είναι κοινός για όλη την ανθρωπότητα…
  Δεν ξέρω τι να ευχηθώ… σύνεση σίγουρα…

  • koufetarios November 25, 2015 / 9:08 am

   ..και η ένταση, η ανησυχία δεν σταματά αγαπητή απ’ότι βλέπουμε καθώς περνάνε οι μέρες.

   • Άιναφετς November 25, 2015 / 9:31 am

    Βάλλονται οι πατρίδες… γενικά και ειδικά!
    Μη χάνεσαι αγαπημένε μου φίλε… γενικά και ειδικά! 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s