Το στιγμιαίο πλάνο μιας ζωής.

Ένα πλάνο διαρκείας τον ακολουθούσε. Εκείνος ένιωθε πως το διέσχιζε, το προσπερνούσε ανάλαφρα και γνώριζε σχεδόν με ακρίβεια αυτή την απόσταση. Είχε μάθει τα βήματά του πάντα στο χρόνο του ρολογιού. Ένα τικ κι ένα τακ σηματοδοτούσε την εναρμόνιση του σώματός του με το ρυθμό που αντηχούσε στο περιβάλλον του. Κάτι διαφορετικό είχε συμβεί όμως αυτή τη φορά όταν ο άνεμος που του φύσηξε στο πρόσωπο ήταν το έναυσμα για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ήταν το πλάνο που ονειρευόταν. Φαντάστηκε να κινηματογραφεί τον εαυτό του και να τον ακολουθεί σε χρόνο δέκα φορές πιο γρήγορο από εκείνο που είχε συνηθίσει να αντηχεί στο ρολόι του.

Ο αέρας χτυπούσε το πρόσωπό του πιο φυσικά από ποτέ, πιο γρήγορα από ποτέ. Ήταν η πρώτη φορά που η κόντρα για ένα αεράκι ή για ένα δυνατό άνεμο είχε τον πρωταρχικό ρόλο στις σκέψεις του ουρανού του. Ο ουρανός απηχούσε στις σκέψεις του μέσω κοινών συναισθημάτων. Ένας καθαρός ουρανός ήταν γι’ αυτόν ένα κάψιμο στα μάτια. Ένας βροχερός ουρανός ήταν δροσιά για το στόμα. Ένας συννεφιασμένος ουρανός ήταν η ισορροπία ανάμεσα στη χαρά και στη λύπη, στη γνώση των προβλημάτων και στη σοφία της ύπαρξής τους. Έτσι ένιωθε τη ζωή, έτσι η ζωή τον διαμόρφωσε.

Το πλάνο κατέληξε κι η ευεξία που του προσέφερε η φύση δεν μπορούσε να ξεπληρωθεί με ουράνια άσπρα, μπλε και γκρι χρώματα. Είχε ξεπεράσει το ρυθμό του χρόνου μέσα στη σκοτεινή μοναξιά του. Το πλάνο ολοκληρώθηκε. Ο τυφλός γέρος με το ποδήλατο κατέβηκε να ξαποστάσει. Υπερνίκησε το χρόνο του τικ τακ για πρώτη φορά στη ζωή του κι αυτό συνέχισε ακόμα κι όταν το σώμα του ήταν όρθιο, ακίνητο, στάσιμο. Οι χτύποι της καρδιάς του ανεβοκατέβαζαν τις τιμές τους με το χρόνο να βρίσκεται ακόμα κάπου στα μέσα της διαδρομής του πλάνου. Όλες του οι αισθήσεις είχαν διεγερθεί. Ναι, όλες. Διότι την όραση την ξεπέρασε όταν ξεπέρασε ο ίδιος τον εαυτό του. Όταν καβάλησε αυτό το ποδήλατο, όταν αφέθηκε σε μια ευθεία, όταν υπερνίκησε το χρόνο κι όταν οι αισθήσεις του προσέθεσαν την αίσθηση της στιγμιαίας αξίας στο είναι του.

Advertisements

6 thoughts on “Το στιγμιαίο πλάνο μιας ζωής.

 1. Άιναφετς July 11, 2015 / 6:16 pm

  Όμορφο Μαβιέ μου, όταν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί την εσωτερική του όραση και ν΄ αφεθεί και όπου τον βγάλει!
  Πολλά καταφέρνει κανείς, αν πιστέψει τον εαυτό του! 😉
  Όμορφα μάς μετέφερες αυτή την αίσθηση ελευθερίας και η μουσική επιλογή σου εξαιρετική!

  ΑΦιλιά πάντα τρυφερά! 🙂

  • charismavros July 12, 2015 / 11:47 am

   Οι μουσικές επιλογές πάντα εξαιρετικές θα προσθέσω…όπως και οι συγγραφικές…για χιλιοστή φορά θα συμφωνήσω με τη μαγισσούλα της παρέας μας.

   • Άιναφετς July 12, 2015 / 12:43 pm

    Ω! πολλά merci… τώρα που ως μισογαλλίδα έχω πάρει και τα πάνω μου… εύχομαι να “δουλέψει” η εσωτερική όραση και των “άλλων”!!! 😛

  • koufetarios July 14, 2015 / 9:43 am

   Σ’ ευχαριστώ αγαπητή, περισσότερο κινηματογραφική ήταν η εικόνα στο μυαλό μου και προσπάθησα να αποτυπώσω ότι ένιωθα φαντάζοντάς την.

   Φιλιά, καλή μας δύναμη!

 2. charismavros July 12, 2015 / 11:51 am

  Ένα πλάνο μας συντροφεύει όλους, μας ακολουθεί, μας ολοκληρώνει, μας επεκτείνει, ενίοτε μας αφαιρεί πράγματα, μας ζημιώνει, μας καταδιώκει. Η διάσταση της πραγματικότητας και η διάσταση της πραγματικότητάς μας…videoclips οι ζωές μας…και εφορμούμενος απ’ τα πλάνα και τις μουσικές επιλογές…

  Πάντα τέτοια…

  • koufetarios July 14, 2015 / 9:48 am

   Χάρη με δυο φράσεις σου αποτύπωσες αυτό που είμαστε, αυτό που νιώθουμε κι αυτό που θα θέλαμε να νιώθουμε, έχει τρομακτική διαφορά το ένα από το άλλο. Η μουσική σου με έκανε να φανταστώ ξανά την ίδια εικόνα που περιγράφω σε αυτή την ανάρτηση και ομολογώ πως η αίσθηση ελευθερίας λες και έκανε τον κύκλο της, ωρίμασε κι ολοκληρώθηκε με ένα χαμόγελο που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα το έλεγες συνηθισμένο.

   Να είσαι καλά, σε προτρέπω και για περισσότερη μουσική σε κάποια επόμενη φορά που θα τα πούμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s