Δεν ξημέρωσε ποτέ.

story_SleepingWoman_Lg

«Ο Γιώργος είναι νεκρός», της είπαν καθώς το τηλέφωνο βρισκόταν ήδη λίγα εκατοστά πριν προσκρούσει στο έδαφος. Το τηλέφωνο χτύπησε καθώς ήταν έτοιμη να πιει την πρώτη ρουφιά τσάι. Σφυρίζοντας έναν ευχάριστο σκοπό ετοίμασε την τσαγιέρα για να συνοδεύσει το πρωινό της. Μόλις βγήκε απ’ το μπάνιο σκέφτηκε να φτιάξει ένα τσάι περιμένοντας λίγο ωσότου εκείνος ξυπνήσει και του τηλεφωνήσει για να του πει τα ευχάριστα.

Το προηγούμενο βράδυ ο σύζυγός της μάζεψε όσα ρούχα μπορούσε κι έφυγε βαρώντας πίσω του την πόρτα. Του εξήγησε πόσο μόνη ένιωθε όταν εκείνος έλειπε τους τελευταίους έξι μήνες σε επαγγελματικά ταξίδια. Του αποκάλυψε πως ο Γιώργος, ο καλύτερός του φίλος, της κρατούσε συντροφιά το τελευταίο πεντάμηνο, ήταν εκείνος που συμπλήρωνε τα κενά της, ήταν αυτός που την γέμιζε κάνοντας έρωτα μαζί του. Εκείνος έμαθε πως ήταν ο καλύτερός του φίλος. Του είπε πως θέλει να μιλήσουν και πως η κατάσταση δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο έτσι. Η κατάλληλη στιγμή ήρθε το βράδυ που ο σύζυγός της γύρισε απ’ τη δουλειά κουρασμένος.

Περίπου μια ώρα στριφογύριζε στο κρεβάτι όταν σκέφτηκε να σηκωθεί και να φτιάξει ένα αρωματικό, ζεστό τσάι. Ξύπνησε με τις πρώτες αχτίδες φωτός σχηματίζοντας με τα χείλη της ένα χαζό χαμόγελο, άνοιξε τα μάτια της κι αισθάνθηκε πως για πρώτη φορά ήταν ευτυχισμένη.

20 thoughts on “Δεν ξημέρωσε ποτέ.

  1. Σ ευχαριστώ πολύ! Πες μου τι είναι αυτό και ευχαρίστως να σου εξηγήσω θα με ενδιέφερε πολύ να μου πεις.

   1. Ναι, σκέφτηκα πως με αυτό τον τρόπο γραφής μπορείς κάλλιστα να αφηγηθείς μια ιστορία αφήνοντας ίσως σ’ αυτόν που το διαβάζει αφενός να το δει από μια άλλη σκοπιά αφετέρου να καλύψει ο ίδιος όλα όσα εννοούνται. Σ’ ευχαριστώ για την υπομονή σου Στέλλα..!

 1. Πολύ πρωτότυπη αφήγηση από τα πιο πρόσφατα προς τα παλιότερα γεγονότα. Μου πήρε κι εμένα λίγο να συγκεντρώσω ολες τις πληροφορίες μαζί αλλά εντέλει το βρήκα ευφυέστατο!

  1. Σ’ ευχαριστώ πολύ! Σκέφτηκα μερικές από τις πληροφορίες να τις αφήσω στον αναγνώστη γι’ αυτό άλλωστε και μικροδιήγημα..!

   Καλό διήμερο εύχομαι εκεί στα πέρα μέρη!

 2. Ναι καταλαβαίνω τα ερωτήματα- απορρία της Στέλλας, γιατί και σε μένα κάτι έμεινε μετέωρο… και τελικά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν αυτό ικανοποιήθηκε και ίσως αυτό να είναι και η επιτυχία της ιστορίας! 😉
  Χαίρομαι πάντα να σε διαβάζω και ας αργώ!

  ΑΦιλιά και καλό μας απογευματάκι! 🙂

  ΥΓ: Φτιάξε το ορθογραφικό σου λεξικό!!!

  1. Πριν 3-4 χρόνια μου το είχε ξαναπεί αυτό για το λεξικό.. Φέτος μου το έχεις πει 2 φορές. Και μου φαίνεται αυτό θα συμβαίνει εις των αιώνα των άπαντα.. Ε, αυτό δεν είναι μαγικό;;; Χαχα.. Οκ θα το κοιτάξω!!

   1. χαχαχα! Μαβιέ μου, προσωπικά βρίσκω τα ορθογραφικά λάθη, ακαλαίσθητα, (αν γράφεται έτσι) και καθόλου μαγικά, γι αυτό και αναγκάζομαι εδώ να χρησομοποιώ λέξεις που ξέρω πως γράφονται! 😉
    ΑΦ! 🙂

   1. Άστα αυτά…. και φτιάξε το λεξικό σου, γιατί την άλλη φορά θα σου σχολιάσω στα Γαλλικά, εκεί να δεις λάθη!!! 😎

   2. Σώθηκες!!! 😛
    Ρώτα τον Κώστα-Θερμ. (τοβιβλίο.net) το “έχει” και όχι μόνο!!! 😎

    Bonne nuit pour le moment! 🙂

 3. Επειδή στο πρώτο μέρος αυτού που γράφω εγώ πάιζω αρκετά με τα χρονικά πισωγυρίσματα σε μια προσπάθεια να βάλω σε τάξη κάποια πράγματα και να βάλω και αυτόν που θα το διαβάσει στον κόσμο των ηρώων-κάποιων από αυτούς-το ένοιωσα το κείμενο.

  1. Χαίρομαι που το ένιωσες, δεν ξέρω κατά πόσο πέτυχα να περάσω αυτό που ήθελα, αλλά είναι νομίζω ένας πολύ καλός τρόπος αφήγησης, ο οποίος με εξάσκηση μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες. Με το καλό να μοιράστεις κάποια στιγμή και κάτι από αυτό που γράφεις 🙂

   1. Eίναι πάρα πολύ μεγάλο για να βγεί στο μπλοκ, αλλά ίσως ένα πολύ μικρό απόσπασμα αν γίνεται,σκέψου ότι ως τώρα έχω φτάσει κάπου 255 σελίδες βιβλίου και είμαι ίσως λίγο πάνω από το μισό. Πάει το χάσαμε στα γεράματα

 4. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα πιο δυνατά σου κείμενα και ίσως να αποτελεί τη βάση για ένα μεγαλύτερο σε έκταση γραπτό. Ξέρω ότι μπερδεύει ίσως στην αναγνώση του, εμένα προσωπικά δε με μπέρδεψε καθόλου, ίσως γιατί τα μπερδεμένα μυαλά το έχουν αυτό. Έχε το στο νου σου και επένδυσε σε αυτό το μικροδιήγημα. Δεν ξέρω, αλλά βλέπω πολλές προοπτικές σε αυτό. Έχε το σαν το σποράκι σε ένα συρτάρι και κάποια στιγμή φύτεψέ το με αγάπη και άσ’το να μεγαλώσει. Μπράβο σου, λοιπόν!

  1. Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Χάρη, έχεις δίκιο, ίσως και με μια άλλη μορφή βρεθεί το σημείο που θα το κάνει ξεχωριστό, πάνω στον ίδιο τρόπο σκέψης.

   Να είσαι καλά!

   1. Και εσύ να είσαι καλά και να γίνεσαι ακόμη καλύτερα μέσα από τη συγγραφή! Να γράφεις, είναι εκτόνωση, είναι δημιουργία, είναι καταφύγιο η γραφή. Ένα παραπάνω που γράφεις καλά 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s