Δεν ξημέρωσε ποτέ.

story_SleepingWoman_Lg

«Ο Γιώργος είναι νεκρός», της είπαν καθώς το τηλέφωνο βρισκόταν ήδη λίγα εκατοστά πριν προσκρούσει στο έδαφος. Το τηλέφωνο χτύπησε καθώς ήταν έτοιμη να πιει την πρώτη ρουφιά τσάι. Σφυρίζοντας έναν ευχάριστο σκοπό ετοίμασε την τσαγιέρα για να συνοδεύσει το πρωινό της. Μόλις βγήκε απ’ το μπάνιο σκέφτηκε να φτιάξει ένα τσάι περιμένοντας λίγο ωσότου εκείνος ξυπνήσει και του τηλεφωνήσει για να του πει τα ευχάριστα.

Το προηγούμενο βράδυ ο σύζυγός της μάζεψε όσα ρούχα μπορούσε κι έφυγε βαρώντας πίσω του την πόρτα. Του εξήγησε πόσο μόνη ένιωθε όταν εκείνος έλειπε τους τελευταίους έξι μήνες σε επαγγελματικά ταξίδια. Του αποκάλυψε πως ο Γιώργος, ο καλύτερός του φίλος, της κρατούσε συντροφιά το τελευταίο πεντάμηνο, ήταν εκείνος που συμπλήρωνε τα κενά της, ήταν αυτός που την γέμιζε κάνοντας έρωτα μαζί του. Εκείνος έμαθε πως ήταν ο καλύτερός του φίλος. Του είπε πως θέλει να μιλήσουν και πως η κατάσταση δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο έτσι. Η κατάλληλη στιγμή ήρθε το βράδυ που ο σύζυγός της γύρισε απ’ τη δουλειά κουρασμένος.

Περίπου μια ώρα στριφογύριζε στο κρεβάτι όταν σκέφτηκε να σηκωθεί και να φτιάξει ένα αρωματικό, ζεστό τσάι. Ξύπνησε με τις πρώτες αχτίδες φωτός σχηματίζοντας με τα χείλη της ένα χαζό χαμόγελο, άνοιξε τα μάτια της κι αισθάνθηκε πως για πρώτη φορά ήταν ευτυχισμένη.

Advertisements

20 thoughts on “Δεν ξημέρωσε ποτέ.

 1. Stella Vardaki May 18, 2015 / 1:54 pm

  γραφεις ομορφα αλλα κατι δεν καταλαβαινω.. δεν ξερω τι..

  • koufetarios May 18, 2015 / 4:33 pm

   Σ ευχαριστώ πολύ! Πες μου τι είναι αυτό και ευχαρίστως να σου εξηγήσω θα με ενδιέφερε πολύ να μου πεις.

   • Stella Vardaki May 18, 2015 / 5:13 pm

    κατανοητο με την τριτη αναγνωση.. παει αργα αργα προς τα πισω.. 🙂

   • koufetarios May 18, 2015 / 5:25 pm

    Ναι, σκέφτηκα πως με αυτό τον τρόπο γραφής μπορείς κάλλιστα να αφηγηθείς μια ιστορία αφήνοντας ίσως σ’ αυτόν που το διαβάζει αφενός να το δει από μια άλλη σκοπιά αφετέρου να καλύψει ο ίδιος όλα όσα εννοούνται. Σ’ ευχαριστώ για την υπομονή σου Στέλλα..!

 2. fantra13 May 20, 2015 / 1:53 am

  Πολύ πρωτότυπη αφήγηση από τα πιο πρόσφατα προς τα παλιότερα γεγονότα. Μου πήρε κι εμένα λίγο να συγκεντρώσω ολες τις πληροφορίες μαζί αλλά εντέλει το βρήκα ευφυέστατο!

  • koufetarios May 23, 2015 / 4:01 pm

   Σ’ ευχαριστώ πολύ! Σκέφτηκα μερικές από τις πληροφορίες να τις αφήσω στον αναγνώστη γι’ αυτό άλλωστε και μικροδιήγημα..!

   Καλό διήμερο εύχομαι εκεί στα πέρα μέρη!

 3. Άιναφετς May 23, 2015 / 3:45 pm

  Ναι καταλαβαίνω τα ερωτήματα- απορρία της Στέλλας, γιατί και σε μένα κάτι έμεινε μετέωρο… και τελικά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν αυτό ικανοποιήθηκε και ίσως αυτό να είναι και η επιτυχία της ιστορίας! 😉
  Χαίρομαι πάντα να σε διαβάζω και ας αργώ!

  ΑΦιλιά και καλό μας απογευματάκι! 🙂

  ΥΓ: Φτιάξε το ορθογραφικό σου λεξικό!!!

  • koufetarios May 23, 2015 / 3:47 pm

   Πριν 3-4 χρόνια μου το είχε ξαναπεί αυτό για το λεξικό.. Φέτος μου το έχεις πει 2 φορές. Και μου φαίνεται αυτό θα συμβαίνει εις των αιώνα των άπαντα.. Ε, αυτό δεν είναι μαγικό;;; Χαχα.. Οκ θα το κοιτάξω!!

   • Άιναφετς May 23, 2015 / 6:05 pm

    χαχαχα! Μαβιέ μου, προσωπικά βρίσκω τα ορθογραφικά λάθη, ακαλαίσθητα, (αν γράφεται έτσι) και καθόλου μαγικά, γι αυτό και αναγκάζομαι εδώ να χρησομοποιώ λέξεις που ξέρω πως γράφονται! 😉
    ΑΦ! 🙂

 4. Άιναφετς May 23, 2015 / 6:08 pm

  Ωραίο το χρησομοποιώ ε;;;;;;;;;;;;;;; χαχαχα! “χρησιμοποιώ” βεβαίως βεβαίως!!! 😛

  • koufetarios May 23, 2015 / 6:09 pm

   Το ατυχές του ορθογραφικού σου λάθους με έκανε και γέλασα πραγματικά!!

   • Άιναφετς May 23, 2015 / 6:14 pm

    Άστα αυτά…. και φτιάξε το λεξικό σου, γιατί την άλλη φορά θα σου σχολιάσω στα Γαλλικά, εκεί να δεις λάθη!!! 😎

   • koufetarios May 23, 2015 / 6:19 pm

    Εάν γνωρίζεις τον τρόπο πάντως πες μου γιατί ψάχνω να τον βρω!

   • Άιναφετς May 23, 2015 / 8:32 pm

    Σώθηκες!!! 😛
    Ρώτα τον Κώστα-Θερμ. (τοβιβλίο.net) το “έχει” και όχι μόνο!!! 😎

    Bonne nuit pour le moment! 🙂

 5. moodytimes May 28, 2015 / 3:14 am

  Επειδή στο πρώτο μέρος αυτού που γράφω εγώ πάιζω αρκετά με τα χρονικά πισωγυρίσματα σε μια προσπάθεια να βάλω σε τάξη κάποια πράγματα και να βάλω και αυτόν που θα το διαβάσει στον κόσμο των ηρώων-κάποιων από αυτούς-το ένοιωσα το κείμενο.

  • koufetarios May 29, 2015 / 5:51 am

   Χαίρομαι που το ένιωσες, δεν ξέρω κατά πόσο πέτυχα να περάσω αυτό που ήθελα, αλλά είναι νομίζω ένας πολύ καλός τρόπος αφήγησης, ο οποίος με εξάσκηση μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες. Με το καλό να μοιράστεις κάποια στιγμή και κάτι από αυτό που γράφεις 🙂

   • moodytimes May 29, 2015 / 11:52 am

    Eίναι πάρα πολύ μεγάλο για να βγεί στο μπλοκ, αλλά ίσως ένα πολύ μικρό απόσπασμα αν γίνεται,σκέψου ότι ως τώρα έχω φτάσει κάπου 255 σελίδες βιβλίου και είμαι ίσως λίγο πάνω από το μισό. Πάει το χάσαμε στα γεράματα

 6. charismavros July 8, 2015 / 2:04 pm

  Κατά τη γνώμη μου είναι ένα από τα πιο δυνατά σου κείμενα και ίσως να αποτελεί τη βάση για ένα μεγαλύτερο σε έκταση γραπτό. Ξέρω ότι μπερδεύει ίσως στην αναγνώση του, εμένα προσωπικά δε με μπέρδεψε καθόλου, ίσως γιατί τα μπερδεμένα μυαλά το έχουν αυτό. Έχε το στο νου σου και επένδυσε σε αυτό το μικροδιήγημα. Δεν ξέρω, αλλά βλέπω πολλές προοπτικές σε αυτό. Έχε το σαν το σποράκι σε ένα συρτάρι και κάποια στιγμή φύτεψέ το με αγάπη και άσ’το να μεγαλώσει. Μπράβο σου, λοιπόν!

  • koufetarios July 11, 2015 / 6:15 pm

   Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Χάρη, έχεις δίκιο, ίσως και με μια άλλη μορφή βρεθεί το σημείο που θα το κάνει ξεχωριστό, πάνω στον ίδιο τρόπο σκέψης.

   Να είσαι καλά!

   • charismavros July 12, 2015 / 11:40 am

    Και εσύ να είσαι καλά και να γίνεσαι ακόμη καλύτερα μέσα από τη συγγραφή! Να γράφεις, είναι εκτόνωση, είναι δημιουργία, είναι καταφύγιο η γραφή. Ένα παραπάνω που γράφεις καλά 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s