Το πάνελ του τρελού (Βενιζέλου).

Ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού απαγκιστρώνοντας το βλέμμα του από το μείζον κοινωνικό πρόβλημα μεταξύ Κασιδιάρη-Κανέλλης, στράφηκε προς ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα: την συναισθηματική αποφόρτιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Eυαγ. Βενιζέλου. Στο διαδικτυακό κανάλι του Νίκου Χατζηνικολάου (enikos.gr) οι προσβολές και οι λεκτικές επιθέσεις ενός πολίτη που απάρτιζε το λεγόμενο τηλεοπτικό πάνελ, με λασπολογίες και ανακρίβειες μίλησε για ”μίζες” για ” υποβρύχια” και για ” αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος”.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει αλυσιδωτές εγκεφαλικές αντιδράσεις και με ένα κοινό που τόλμησε να μιλήσει για ”ανεργία, διαφθορά, σκάνδαλα και ατιμωρησία” να οδηγήσει τον Βενιζέλο σε μία πολιτική στάση του στυλ ” σε ποιον νομίζεις πως μιλάς, για να σε βάλω λίγο στη θέση σου”. Ο συγκεκριμένος πολιτικός, γνώστης της ελληνικής (ξύλινης) γλώσσας φημίζεται για την επιχειρηματολογία του και την γλωσσική του ετοιμότητα, ωστόσο δεν κατάφερε να συγκρατήσει το επίπεδο που τον χαρακτηρίζει και να οδηγηθεί τελικά σε – είναι απίστευτο- χτύπημα του χεριού πάνω στο τραπέζι και αύξηση των φωνητικών του ντεσιμπέλ. Αυτό οδήγησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε ένα συναισθηματικό αδιέξοδο δίχως να γνωρίζει πώς μπορεί να το διαχειριστεί. Το κοινό, μιλημένοι ένορκοι λες και ήταν, άρχισε να αντιδράει παραβιάζοντας τους κανόνες δεοντολογίας αλλά και παρρησίας του καλεσμένου της βραδινής εκπομπής.

Ακολουθεί ο διάλογος ( σε ελεύθερη φωνητική μεταγραφή) με τον πολίτη που φαντάζει δαιμονικά ήρεμος μπροστά στην ασύδοτη πράξη του, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και πολιτικές κάστες που όφειλε να διακρίνει και να σεβαστεί.

Πολίτης: Ας υποθέσουμε ότι προκύπτει από τις εκλογές κυβέρνηση ”εθνικής συνευθύνης”. Και πρέπει -εφόσον είστε μέλος αυτής της κυβέρνησης- να πάτε στη Γερμανία για διαπραγματεύσεις. Έχετε υπολογίσει ότι η κυρία Μέρκελ έχει ένα χαρτάκι το οποίο της το έχει δώσει ο κύριος Χριστοφοράκος και ξέρει ακριβώς πού έχουν κατευθυνθεί οι μίζες της Siemens, σε ποια κόμματα, σε ποια άτομα. Υπάρχει δε επίσης και μέσα στη δικογραφία μια μαρτυρία Γερμανών που λέει ότι δύο κόμματα μεγάλα κι ένα μικρό έχουν πάρει μίζες. Κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν αντέδρασε στο ότι τα ίδια έχουν πάρει μίζες. Με τι πολιτική αξιοπιστία θα πάει ΠΑΣΟΚ- επόμενο μεγάλο κόμμα να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας ξέροντας ότι γνωρίζουν μυστικά;

Ο πρόεδρος εμίλησε και έκλεισε στόματα.

Βενιζέλος: Λέξεις-κλειδιά της επιχειρηματολογίας του στην απάντηση της ερώτησης:

Τσίπρας.

Αθλιότητες.

Αθλιότητα Τσίπρα.

Πολίτης: Απαντήστε μου.

Βενιζέλος: Πού τα ακούσατε εσείς αυτά;

Πολίτης: Στις εφημερίδες, στη real news.( να τιμήσει και τον Νίκο.)

Βενιζέλος: Αστείο ότι δόθηκαν μίζες. Αυτά είναι λόγια του Τσίπρα.

Πολίτης: (Επιμένει..) Αστείο είναι η υπόθεση με τις μίζες; Είναι και τα υποβρύχια, η υπόθεση Τσοχατζόπουλου…

Βενιζέλος: ( Η ρητορική όπως φαίνεται ερώτηση) Δηλαδή, θέλετε να μου πείτε πως ΕΜΕΙΣ οι  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, δεν κάναμε διαπραγμάτευση ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ; ( πρώτο υποβόσκων καρδιακό.)

Πολίτης: Δεν ξέρω.

Βενιζέλος: Να μάθετε. ( ουπς)

Πολίτης: Η δουλειά σας είναι να μου πείτε. ( πολιτικός φαλοκρατισμός..)

Βενιζέλος: Αυτά είναι χυδαιότητες. 

Πολίτης: Δεν δέχομαι αυτόν τον χαρακτηρισμό.( την ευθύνη σου απέναντι στην εξουσία την σκέφτηκες, ε;)

Βενιζέλος: Απολύτως χυδαιότητες. ΑΠΟΛΥΤΩΣ! ( πρώτο υποβόσκων εγκεφαλικό) Και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μέσα. ΑΠΟΛΥΤΩΣ! (τον χάνουμε.)

Πολίτης: Κύριε πρόεδρε δεν ξέρω γιατί βγαίνετε έξω απ’ τα ρούχα σας.

Βενιζέλος: Εγώ βγαίνω έξω από τα ρούχα μου; ( χμ.)

Πολίτης: Εγώ περιμένω μια απάντηση. Άν δεν θέλετε να μου απαντήσετε.. (προσβολή της εθνικής εξουσιοπρέπειας.)

Βενιζέλος:  Δεν θέλω να σας απαντήσω; Σας απαντώ! Αλλά με εξοργίζετε όταν πιστεύετε ότι ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό με 258 ψήφους ψηφίζουν ένα νόμο του κράτους επειδή υπάρχουν χαρτιά για τη siemens; ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ; ( ε πολιτάκο;) Είμαστε πολιτικοί για να  υπηρετούμε το εθνικό συμφέρον. Έχουμε αφήσει δουλειές, έχουμε αφήσει την άνεσή μας (ήταν όντως κομμένος), αγωνιζόμαστε καθημερινά για την αγωνία αυτού του τόπου…

Πολίτης: Εμείς έχουμε χάσει τις δουλειές μας… (ορίστε;)

Βενιζέλος: Να’ ρθείτε να κυβερνήσετε, δεν σας το απαγόρευσα.

Πολίτης: Δεν θέλω να κυβερνήσω, εγώ ψάχνω να βρω ποιός είναι ο κατάλληλος να με κυβερνήσει! ( τάπα.)

Βενιζέλος: Οφείλετε να ‘ρθετε να κυβερνήσετε!

Τίτλοι τέλους

Μετά το τέλος της εκπομπής ο πολίτης εξακολουθεί να μην βρίσκει δουλειά, όπως και κατάλληλο πρωθυπουργό. Φήμες έλεγαν πως, σύμφωνα με τους μη θεσμοθετημένους άγραφους νόμους, κρίθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το συγκλονιστικό περιστατικό με την υγεία του, δεν επιτρέπει πλέον  το διάλογο μεταξύ του ιδίου και των πολιτών στην περίπτωση εκλογής του ΠΑΣΟΚ σε τρίτο κόμμα.
Advertisements

17 thoughts on “Το πάνελ του τρελού (Βενιζέλου).

 1. moodytimes June 15, 2012 / 4:29 pm

  Ως μάρτυρας του σουρρεαλισμού δε μπορω παρα να εκφράσω το θαυμασμό μου στον σατιρικό καλλιτέχνη Μπέννυ.
  Ξεπέρασε τον εαυτό του, βέβαια δεν είναι δύσκολο καθ’ότι είναι και κομμάτι δυσκίνητος, κι έδωσε ρέστα τα οποία είχε γιατι λεφτά υπάρχουν
  Δε μου άρεσε αυτό για το βασανο του να είσαι πολιτικός που ήταν μια διασκευή του “ποινιιιιιή εκτείω” του Πολύδωρα αλλα έχει περιθώρια βελτίωσης ακόμα άλλωστε τον είδαμε εχει γίνει πιο ροκ κοπανάει τραπέζια, ας είμαστε υπομονετικοί

  • koufetarios June 16, 2012 / 10:56 am

   Μα ναι αυτή η τάση τελευταία να βγαίνουν πολλοί από τα ρούχα τους ίσως τελικά μεταφράζεται ως επικοινωνιακό τρικ, δηλαδή παλαιότερα αρκούνταν στην αντιπαράθεση, τώρα η ενέργειες που για έναν πολιτικό θα τις χαρακτήριζες ακραίες, είναι ίσως η έσχατη λύση για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

   Καλό απόγευμα Moody, σ’ευχαριστώ!

 2. ♔DƦάɱα QuƎeи ♔ June 15, 2012 / 4:33 pm

  Τολμώ να πω πως ακόμα γελάω με τα σχόλια. Πραγματικά δεν υπάρχεις. Δεν υπάρχουν και οι πολιτικοί μας βέβαια που αρχίζω να πιστεύω πως θα ήταν εκπληκτικοί για ομάδα μπάσκετ αφού ξέρουν να κάνουν εκπληκτικές πάσες τα προβλήματα ο ένας στον άλλον.
  Και ξέρεις αν ήταν ένας μόνο έτσι θα έλεγα οκ έτυχε αλλά τα επιχειρήματα “αυτά είναι χυδαιότητες του Τσίπρα” δυστυχώς δίνουν και παίρνουν με αλλαγή επιθετικών προσδιορισμών και ονομάτων.
  Στο χέρι μας είναι όλα αυτά να αλλάξουν. Καλή μας ψήφο…
  Καλό απογευματάκι! 🙂

  • koufetarios June 16, 2012 / 10:53 am

   Αυτό που νομίζω ότι δεν καταλαβαίνει αγαπητή Drama Queen είναι ότι νομίζει πως απαντάει με χαρακτηρισμούς όπως ‘χυδαιότητες και αθλιότητες’, ωστόσο αυτό φυσικά είναι ένα εμφανέστατο σημάδι αδυναμίας και πολιτικού αδιεξόδου. Όταν σε άλλες εποχές έχεις συνηθίσει τον πολιτικό να εκφράζεται διαφορετικά – διότι έχει την βεβαιότητα της αυτοδυναμίας- τα σημάδια φθοράς λοιπόν σήμερα κάνουν μπαμ που λέμε!!!

   Την καλησπέρα μου, σ ευχαριστώ!!

 3. ο δείμος του πολίτη June 15, 2012 / 4:47 pm

  Ο άνθρωπος έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια. Από τη μια ήθελε να γίνει Πρόεδρος και μόλις γίνεται ρίχνει το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο ΣΥΝ (να παρακαλώ δηλαδή να μπει στη Βουλή) και από την άλλη δεν μπορέι να δικαιολογήσει τίποτα για τα σκάνδαλα.
  Μπορεί ο πολίτης να ήταν εριστικός (κι είχε άλλα καλύτερα επχιειρήματα, όπως πώς γίνεται αυτός να υπέγραφε πολλάκις αθωτικό βούλευμα από επιτροπή της Βουλής και μόλις έπαψε να είνι βουλευτής ο Άκης να βρέθηκαν όλα τα στοιχεία για να δικαστέι από φυσικό δικαστή;), αλλά ο Μπένυ δεν ήθελε καν να δείχνει αδυναμία, με το γνωστό αυταρχικό κι επιθετικό του στυλ (για όσους τον ξέρουμε καλά) επιτέθηκε σε έναν απλό πολίτη.

  • koufetarios June 16, 2012 / 10:48 am

   Σωστά Δείμε και μεταξύ άλλων από τις λίγες φορές που ο λόγος ενός πολίτη φαίνεται καθαρός, απλός, δίχως τρικ και επικοινωνιακούς ελιγμούς, στέλνοντας έναν Βενιζέλο κυριολεκτικά στον τοίχο. Φυσικό να μου πεις όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αντιπαρατίθενται στα κανάλια με ένταση επί σκοπόν, και μετά πηγαίνουν για ούζα. (Ο Μάνεσης το δήλωσε πρόσφατα.)

   Την καλησπέρα μου.

   • ο δείμος του πολίτη June 16, 2012 / 4:58 pm

    Η ιδέα του Χατζηνικολάου ήταν πολύ καλή και πρωτότυπη στην Ελλάδα, ειδικά με τόσες ερωτήσεις χωρίς οιρμό. Η πλάκα είναι ότι ο Τσίπρας αποδέιχθηκε εξαιρετικός χειριστής της πολιτικοεπικοινωνιακής γλώσσας και απαντητής σε πολίτες κι άκρως φιλικός, εν αντιθέσει με τους περισσότερους κι αρκετά απόμακρους πολιτικούς (πλην Αλέκας).

 4. AnD June 15, 2012 / 5:05 pm

  Αηδία έχουν καταντήσει. Άντε να τους στέλνουμε σπίτια τους στην άνεσή τους.
  Και νόμιζα οτι αναστήθηκε ο Ελ. Βενιζέλος και ανέλαβε αρχηγός στο Πασοκ. χιχιχι
  Καλό βόλι φίλε μου!

  • koufetarios June 16, 2012 / 10:45 am

   Καλά τι βιασύνη ήταν όντως αυτή και έγραψα Ελ. Βενιζέλος;; Θα τρίζουν τα κοκκαλάκια του!! Το πιο σουρεάλ απ’όλα θα ήταν πραγματικά αυτό που είπες χαχα!

   Καλή συνέχεια, σ’ευχαριστώ!

 5. Maria Dimitriou June 15, 2012 / 5:50 pm

  Γειά σου, σ΄ευχαριστώ για την εγγραφή σου , ανταποδίδω την εγγραφή διότι το αξίζεις . Μόνο μια μικρή διόρθωση, στην τέταρτη γραμμή της συγκεκριμένης ανάρτησης έχεις γράψει Ελ. Βενιζέλου ενώ πρέπει Ευαγγ. Βενιζέλου
  τα λέμε … καλή συνέχεια!

  • koufetarios June 16, 2012 / 10:43 am

   Σ’ ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση, αμέσως έτρεξα να το αλλάξω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων!

   Τα λέμε λοιπόν, σ ευχαριστώ για την επίσκεψη, καλό απόγευμα!

 6. Νέστορας June 15, 2012 / 8:27 pm

  χαχα πάντως πέρασα πολύ καλά με το βιντεάκι, σουρεαλισμοί και αστειότητες… λίγο πριν τους τίτλους τέλος, του είπε κάποιος (δεν ακούγεται) πως δεν τους βάλαμε εκεί με το ζόρι. και κάπου εκεί μαλάκωσε, γιαυτό θέλει, λέει, κυβ. εθν. σωτηρίας… ε ρε γλέντια…

  • koufetarios June 16, 2012 / 10:41 am

   Σουρεαλ εντέλως Νέστορα όντως.. Πάντως από τις λίγες φορές που δεν μου φάνηκε στημένο το πάνελ.. Θα ξεχάσω προεκλογικά τον Καραμανλή που το κοινό του στο ”διάλογο με του πολίτες” ήταν μέλη της ΟΝΝΕΔ της ΔΑΠ και δεν ξέρω ποιοί άλλοι μιλημμένοι;; Ότι να ναι που λένε.

   Σε ευχαριστώ!

 7. Τελευταίος June 16, 2012 / 3:57 pm

  Φίλε κουφετάριε, εγώ πάλι νόμισα πως έβλεπα ταινία επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα κακόγουστη. Να πω πως φάνηκε ο αληθινός του χαρακτήρας; Δε θα το πω. Να πω πως βγήκε εκτός εαυτού; Δε θα το πω. Να πω πως έχει σκάσει που δε θα γίνει πρωθυπουργός; Δε θα το πω. Εκείνο που θα πω είναι πως μάλλον έπαθε υπογλυκαιμία κι αντέδρασε το χαμηλό του ζάχαρο κι όχι εκείνος! Δεν τον είδες πόσο “κομμένος” ήταν; Τον λυπήθηκε η ψυχή μου τον καημένο, χα, χα, χα… Άντε και σ’ ανώτερα να του πείτε…

  Την καλησπέρα μου και καλή ψήφο αύριο!

  • koufetarios June 18, 2012 / 5:31 pm

   Τελευταίε αποδείχθηκες σωστός για το εκλογικό αποτέλεσμα του Βενιζέλου, ωστόσο θα θέλαμε ίσως…και κάτι παραπάνω! Άν σκεφτούμε δηλαδή ότι θα εξακολουθεί να συμμετέχει σε κυβερνητικές αποφάσεις, αυτό όσο να ναι είναι απογοητευτικό..

   Την καλησπέρα μου!

 8. KARIATIDA62 June 17, 2012 / 9:02 pm

  Κουφετάριε,ο ραγιαδισμός στην Ελλάδα επικράτησε!
  Τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω, γιατί απόψε κι’εγώ δεν μπορώ να διαχειριστώ την δική μου βαθειά θλίψη…

  • koufetarios June 18, 2012 / 5:33 pm

   Καρυάτιδα θλίψη χρονικά στιγμιαία και παρωδική διότι τώρα είναι που ο ένας χρειάζεται τον άλλο, οι μέρες που έρχονται είναι πιο δύσκολες και μόνο με ενότητα και καθαρό μυαλό θα μπορέσουμε να ελπίζουμε με μεγαλύτερη ωριμότητα στο μέλλον.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s