Από την κομματική στην πολιτική συνείδηση.

Θα δημιουργήσω μια υποθετική πραγματικότητα. Πως γίνεται αυτό; Σκαρφίζεσαι ένα συλλογισμό, δημιουργείς ένα πλαίσιο, ένα περιβάλλον που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,το οποίο ωστόσο να είναι καθολικά αποδεκτό. Όταν το πλαίσιο δηλαδή που συνθέτεις  αντιστοιχεί από τη μία σε γεγονότα της καθημερινότητας (όπως η κρίση, τα σκληρά μνημονιακά μέτρα, η ανεργία κλπ) και από την άλλη υπερβαίνει τη λογική, αλλά εξακολουθεί ωστόσο να είναι πραγματική αφού αντιπροσωπεύει αυτούς που την υποστηρίζουν ( θέσεις κομμάτων, στόχοι, δηλώσεις για ανάπτυξη, η σωτηρία της χώρας, ”λεφτά υπάρχουν” κλπ). Θα αναφέρω λοιπόν ορισμένες θέσεις των ελληνικών κομμάτων, τους στόχους που θεωρούν ότι έχουν πετύχει, τις βαρύγδουπες υποσχέσεις τους και ορισμένες -τυχαίες ίσως- τοποθετήσεις για την κατάσταση που θεωρούν ότι επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Μην ξεχάσετε ένα πράγμα διαβάζοντάς το. Πάρτε στα σοβαρά όσο δήλωναν και δηλώνουν ακόμα. Μόνο τότε θα καταλάβουν μερικοί πως δεν πρόκειται απλά για ένα πολιτικό παιχνίδι. Πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα το οποίο εκμεταλλεύοντας το  αναφαίρετο δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, κατάφερε να ασκήσει επιρροή κάτω από τα κομματικά χρώματα της νομιμότητας και να μας οδηγήσει ασυνείδητα ξανά και ξανά στις κάλπες.

ΠΑΣΟΚ : Στην ιστοσελίδα του κόμματος με δύο μόλις κλικ εμφανίστηκαν μπροστά μου οι δηλώσεις, οι στόχοι του κινήματος για το έτος 2009. Καλά θυμάστε, τότε με τις εθνικές εκλογές. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ανάταξη της οικονομίας – αναθέρμανση της αγοράς – ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας – ένεση ρευστότητας στην αγορά.         ΓΕΓΟΝΟΣ:  Σύμφωνα με την  Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου από το 2010 μέχρι και σήμερα έχουν κλείσει 68.000 επιχειρήσεις.  Σε ορισμένες περιοχές της χώρας τα ”λουκέτα”  αγγίζουν και το 40%. Τα αίτια είναι η αύξηση της ανεργίας, η απώλεια εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, η γενικότερη πτώση στην κατανάλωση.

Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.         ΓΕΓΟΝΟΣ: Σύμφωνα με την Ελληνική Σταστική Αρχή τον περασμένο Νοέμβριο η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 20,9%, ξεπερνώντας τους 1.000.000 ανέργους στη χώρα μας.

Μείωση του φορολογικού βάρους προς όφελος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.         ΓΕΓΟΝΟΣ: ”Αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης για εισοδήματα από ενοίκια, τόκους καταθέσεων, μετοχές…”

Καταπολέμηση της ακρίβειας, ξεκινώντας τη μάχη ενάντια στα μικρά και μεγάλα καρτέλ τα οποία αναγκάζουν τους καταναλωτές να πληρώνουν υψηλότερες τιμές στο ράφι.          ΓΕΓΟΝΟΣ: Έρευνα του Υπουργείου Ανάπτυξης έδειξε ότι  το κόστος των βασικών ειδών διατροφής για ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

 Προστατεύουμε αποτελεσματικά τον καταναλωτή και ανακουφίζουμε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.         ΓΕΓΟΝΟΣ: Σύμφωνα με Μη κυβερνητικές Οργανώσεις οι άστεγοι -μόνο στην Αθήνα υπολογίζονται στα 20.000 άτομα. Κατά τη διάρκεια του 2011 το 91,2 των ελληνικών νοικοκυριών είδε να μειώνεται θεαματικά το εισόδημά του με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε δραστικές περικοπές στη κατανάλωση, ακόμη και στα τρόφιμα.

 Δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους. Οικοδομούμε ένα εκαπαιδευτικό σύστημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής.         ΓΕΓΟΝΟΣ: Όπως επισημαίνει  ο γ.γ. της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης ”  Η μείωση των κρατικών δαπανών από το 2009 μέχρι και το 2015 θα είναι της τάξης των 1.436 εκατ. ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 19,2% ”.

Αυτές οι αναφορές ενδεικτικά για να μην κουράσω.  Θεώρησα σημαντική αυτή τη μικρή αναφορά γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς αυτό το κόμμα ψηφίσαμε.. Και τώρα ας χαλαρώσουμε λίγο με μερικές δηλώσεις από ορισμένα άλλα κόμματα – δεν μπορώ να τα εξαντλήσω όλα εδώ. Τις απαντήσεις είτε θα τις γνωρίζετε είτε θα αντιστοιχούν με τα γεγονότα παραπάνω.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ‘‘ Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα  που πιστεύει και επενδύει στα παιδιά της – Ανάπτυξη με Κοινωνική Δικαιοσύνη – Δικαιώματα για όλους με αντίστοιχες υποχρεώσεις απ’ όλους – Ελευθερία με Δημόσια Ασφάλεια (αυτό πώς γίνεται;) -Μιαν υπερήφανη Ελλάδα μέσα σε μιαν Ενωμένη Ευρώπη – Εξωτερική Πολιτική που εξασφαλίζει την Ειρήνη.

Έχω την εντύπωση ότι το μόνο λάθος που δεν θα κάνει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές που έρχονται είναι να ανακοινώσει σχέδιο εξόδου από την κρίση μέσα σε 100 ημέρες όπως έκανε ο Γ. Παπανδρέου!

Η τραγελαφική κατάσταση συνεχίζεται με την Δημοκρατική Συμμαχία. Μερικές από τις θέσεις του κόμματος είναι οι εξής:

Λιγότερους φόρους και να τους πληρώνουν όλοι. Άμεσα μείωση και σταθεροποίηση του φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων στο 20%.

Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διαβίωσης, όπως επίσης και σε αγαθά και υπηρεσίες που συνιστούν τους πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης της χώρας (λ.χ τουρισμός και αγροτικά προϊόντα μεσογειακής διατροφής και υψηλής προστιθέμενης αξίας).

Να επιδοτείται η εργασία και όχι η ανεργία, με μείωση των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% και κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις και για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω από 30 ετών.

Ένα καλό παράδειγμα ερασιτεχνισμού είναι η κυρία Μπακογιάννη. Προσπαθεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό με το ίδιο θεατρικό έργο..

Και έρχεται σιγά σιγά το καλύτερο. Οι θέσεις του ΛΑΟΣ περιγράφονται με απόλυτη ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη στον Έλληνα πολίτη, ο οποίος με το πατριωτικό σθένος που τον διακρίνει καταφέρνει να διαβάσει το εθνικό του μανιφέστο με καμάρι και αξιοπρέπεια.

Το ΛΑΟΣ λοιπόν : Είναι ένα απόλυτα δημοκρατικό κόμμα.  Είναι ένα «ορθόδοξα» λαϊκό κόμμα (ορίστε;). Είναι ένα ανθρωποκεντρικό κόμμα. Είναι ένα ελληνοκεντρικό κόμμα (αλοίμονο).

Όμως το ΛΑΟΣ επίσης : Δεν είναι ένα κόμμα εθνικιστικό (τον αράπη κι αν τον πλένεις..)  Δεν είναι ένα κόμμα ακροδεξιό ( τώρα με τις Υπουργικές θέσεις, πάει, χαλάσατε κι εσείς.) Δεν είναι ένα κόμμα ρατσιστικό (απαπα, πιπέρι..) Αναρωτιέμαι βέβαια γιατί λίγο παρακάτω λέει  ΄΄Θεωρούμε ότι η ανεξέλεγκτη είσοδος παράνομων οικονομικών μεταναστών έγινε με την ανοχή και την ένοχη νομοθετικά αδράνειά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και  λειτούργησε καταλυτικά σε βάρος της Δημόσιας Τάξης όσο και της ασφάλειας των πολιτών΄΄. Αυτή η αντίφαση μου θυμίζει τις τελευταίες δηλώσεις του Γεωργιάδη για ”πατριωτικό φιλελευθερισμό”!

Το καλύτερο σας το φύλαξα για το τέλος… ΚΚΕ. Ε; Τι λέτε;

Το ΚΚΕ λοιπόν έχει ορίσει ΄΄κανόνες για τα μέλη του κόμματος, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους δηλαδή έτσι ώστε να συνάβδουν με τις πολιτικές γραμμές του κόμματος.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ το μέλος του κόμματος έχει τις παρακάτω υποχρεώσεις (ενδεικτικά):

΄΄Να συμμετέχει στις συνελεύσεις της ΚΟΒ που ανήκει. Να παίρνει μέρος προσωπικά στη συζήτηση, τη λήψη αποφάσεων και στην πρακτική δουλειά της οργάνωσής του. Να συμβάλλει στην επεξεργασία της πολιτικής του Κόμματος με τον προβληματισμό του και την πείρα από την πρακτική του δράση. Να εφαρμόζει τις αποφάσεις της ΚΟΒ και των ανώτερων καθοδηγητικών οργάνων, ανεξάρτητα από τις προσωπικές του απόψεις (τώρα νιώθω περισσότερο ελεύθερος). Να προβάλλει στους εργαζομένους την πολιτική και την ιδεολογία του Κόμματος. Να συμβάλλει στη στερέωση και διεύρυνση των δεσμών του με τους εργάτες και τους άλλους εργαζομένους, στη διαφώτιση και στην οργάνωσή τους. Να φροντίζει για την άνοδο της κυκλοφορίας του ¨Ριζοσπάστη¨ και των άλλων εντύπων του Κόμματος.΄΄

Φαντάζεστε μία ολόκληρη κοινωνία να διέπεται από τέτοιους κανόνες;; Συνεχίζω:

Να μελετά το ¨Ριζοσπάστη¨ και τα άλλα έντυπα του Κόμματος για να μπορεί να προβάλλει την πολιτική του και να την υπερασπίζεται από τις διαστρεβλώσεις, τη συκοφαντία, την άδικη κριτική ( η μόνη, αληθινή, απόλυτη αλήθεια είναι η Κιβωτός του Νώε, ο κομμουνισμός και το αλάθητο του Πάπα. Τέτοιου είδους συγγένεια έχουν).  Να φροντίζει διαρκώς για τη γνώση της θεωρίας του μαρξισμού-λενινισμού, για τη βελτίωση του ιδεολογικού-μορφωτικού και πολιτικού του επιπέδου….

Όπως καταλάβατε η ελεύθερη βούληση και το δικαίωμα στην έκφραση του ΚΚΕ  είναι εμφανέστατα..

Να προσελκύει στο ΚΚΕ νέα μέλη, να συμβάλλει ακούραστα για το οργανωτικό δυνάμωμα του Κόμματος και τη διαρκή βελτίωση των μεθόδων της κομματικής δουλειάς.

Συγνώμη δουλειά δεν θέλετε να βρούνε οι άνθρωποι, τι τους σέρνετε δηλαδή; Τι είδους μύηση είναι αυτή;

Η ένταξη νέων μελών στο Κόμμα γίνεται μόνον ατομικά. Για να γίνει κάποιος μέλος του Κόμματος πρέπει πρώτα να γίνει δόκιμο μέλος. Η δοκιμασία διαρκεί 6 μήνες.

Ξέρετε τι δοκιμασία, ψυχοφάρμακα, πλύση εγκεφάλου, εξαντλητικές εξετάσεις για το μαρξισμό, για την εργατική τάξη, για το πόσο καλά απεχθάνεσαι το κεφάλαιο κλπ χρειάζεται τουλάχιστον δέκα εργατικά 8ωρα άνευ αποδοχών.

Ένα μικρό σχόλιο.

Ζούμε σε μία σύγχρονη αστική ζούγκλα που συνεχώς θέλει περισσότερα και η οποία καρποφορείται σε μία αντιφατική βάση. Μεγιστοποίηση των κερδών, αύξηση φορολογίας, αύξηση τζίρου, αύξηση καταθέσεων, αύξηση εισπράξεων… Από την άλλη έχουμε ακριβώς την ίδια λέξη με πτωτική όμως τάση. Αύξηση φορολογίας, αύξηση των τιμών, αύξηση ωραρίου..

Η πολιτική της εξαγοράς συνειδήσεων μπορεί να διαρκεί όσο υπάρχουν οι πόροι για να μπορούν να την συντηρούν Όταν αυτή σταματήσει να λειτουργεί- έστω και σε συχνότητα πλάνης- θα έλθει στην επιφάνεια το ένστικτο της επιβίωσης. Εκεί λοιπόν ή θα κατασπαράξεις τον διπλανό σου που του έχουν μείνει προμήθειες ή θα διώξεις μακριά σου αυτόν που για χρόνια σε τάιζε. Γιατί δεν θα μπορεί πια να σου λέει ” έχω φέρει μαζί μου γνώση, φαγητό, δεξιότητες, ευκαιρίες, εργασία” ενώ στην πραγματικότητα οι χούφτες του είναι άδειες…

Όπως έλεγε και ο Νίτσε : Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο κανόνας.

Advertisements

20 thoughts on “Από την κομματική στην πολιτική συνείδηση.

 1. ο δείμος του πολίτη February 21, 2012 / 7:52 am

  Αυτό δεν είναι απλά εικονική πραγματικότητα… ΞΕΠΕΡΝΟΎΝ ΚΆΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ.

  • koufetarios February 21, 2012 / 1:25 pm

   Δεν έχεις καθόλου άδικο, στην πράξη ποτέ δεν εφαρμόστηκαν όσο διατυμπάνιζαν με σιγουριά. Το ότι βρίσκαμε παλαιότερα εύκολα δουλειά και παίρναμε έναν παχυλό μισθό (δυσανάλογο της εργασιακής μας χρησιμότητας), δεν σημαίνει ότι τα πανεπιστήμια όντως λειτουργούσαν, το εμπόριο ευημερούσε, τα δημόσια έργα και οι επενδύσεις ήταν για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία διορίζονταν μέσω των πελατειακώ σχέσεων και ενόψει εκλογών, το σύστημα χώλαινε. Και χωλαίνει. Οπότε άλλο η ψευδαίσθηση και άλλο η πραγματικότητα όπως παρατηρείς κι εσύ..

   Καλό υπόλοιπο της ημέρας Δείμε του Πολίτη!

 2. AnD February 21, 2012 / 8:40 am

  Για κάποιο λόγο εγώ νιώθω αισιόδοξη. Φυσικά δεν ξέρω πώς θα καταλήξει η κατάσταση.
  Όμως όλα αυτά που περιγράφεις είναι εδώ και χρόνια έτσι. Τώρα ξεσκεπάζονται; Ή τώρα που έφτασε η ώρα να αδειάσουν οι τ΄σεπες μας αρχίζουν επιτέλους και μας προβληματίζουν;
  Είναι σαν να τρώμε φαστ-φουντ για χρόνια γνωρίζοντας πόσο επιβαρύνει την υγεία μας αλλά συνεχίζουμε να βαριόμαστε να μεγειρεύουμε. Γιατί; Γιατί είμαστε υγιείς, γιατί έχουμε και πέντε δραχμές να ξοδέψουμε στο έτοιμο φαγητό.
  Όταν κλωνιστεί η υγεία μας ή και το πορτοφόλι μας τότε βλέπουμε πόσο κακό μας κάνει αυτή η διατροφή.
  Αυτή τη στιγμή έχει προβλήματα υγείας και οικονομικά ένα μεγάλο μέρος καταναλωτών φαστ-φουντ.
  Δεν ξέρω αν αυτό αρκεί για να γκρεμιστούν αλλά καθώς πιστεύω οτι όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης σίγουρα κάτι θα αλλάξει.
  Θα ξεπηδήσουν καινούρια εστιατόρια, ίσως τα ήδη υπάρχοντα να επενδύσουν σε καλύτερα υλικά και στην ποιότητα, μπορεί και να μάθουμε να τρώμε σπίτι επιτέλους.
  Το σίγουρο είναι οτι μια κατάσταση που τρέφουμε χρόνια δε μπορεί να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Θα πάρει καιρό και κάθε φορά θα μαθαίνουμε κάτι παραπάνω και θα προχωράμε ένα βήμα παραπέρα χωρίς τώρα να μπορούμε να φανταστούμε την κατάληξη.
  Διαφορετικά θα πρέπει να γίνει ένα γκρέμισμα. Επώδυνο και με αμφίβολο αποτέλεσμα όπως όλες οι βίαιες ενέργειες.
  Καμιά φορά όμως η αγανάκτιση και η οργή μας κάνουν να βλέπουμε πως μόνο αυτό είναι η λύση. Να δώσεις μια και να τα γκρεμίσεις όλα.
  Θα τα φτιάξεις όμως ύστερα καλύτερα; Αυτό εξαρτάται από το αν έχεις καταλάβει τα λάθη και έχεις μάθει από αυτά….
  Καλημέρα!

  • koufetarios February 21, 2012 / 1:35 pm

   Το παράδειγμά σου όντως δηλώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Κοιτώντας βασικά πράγματα, όπως η διατροφή, το τσιγάρο κλπ, καταλαβαίνεις πως μπορεί να συμπεριφέρεται ένας άνθρωπος. Πρώτα πρέπει να πάθει και μετά να μάθει. Αν δεχτεί να συνεχίζει με τον ίδιο καταστροφικό ρυθμό τότε το γκρέμισμα που αναφέρεις θα είναι επώδυνο, βασανιστικό, άδοξο. Άν όμως αποφασίσεις να θεραπεύσεις την αρρώστια σου, τον πόνο σου θα σωθείς. Οι κοινωνίες είτε έτσι είτε αλλιώς πάντα επιβιώνουν. Όμως τι ποιότητα ζωής θα έχεις μετά όταν αποφασίσεις αργά για σένα; Όταν σου έλεγαν ότι το χ και το ψ πρόβλημα μπορούσες να το αποφύγεις; Σαν κοινωνία συνολικά θα επιβιώσουμε. Δεν γνωρίζω όμως πόσα θύματα θα χρειαστούν μέχρι τότε..

   Η ανάλυση της σκέψης σου με έβαλε και σε άλλες σκέψεις, σ’ευχαριστώ AnD!!

   Καλησπέρες!! 😀

 3. AnD February 21, 2012 / 8:53 am

  Πω πω διάβασα το σχόλιο μου και με θάμπωσαν τα ορθογραφικά και τυπογραφικά λάθη που έχω κάνει. χιχιχι
  Θα είμαι πιο προσεκτική την επόμενη φορά. :))

  • koufetarios February 21, 2012 / 1:38 pm

   @AnD η λίγη γλωσσολογία που είχα κάνει στη σχολή, μου έλεγε πως απ’ τη στιγμή που η γραμματική σου, η σύνταξή σου είναι σε κάποια σημεία λανθασμένη, βρίσκει όμως ανταπόκριση στον αποδέκτη σου, τότε σημασιολογικά είναι σωστό, οπότε και γλωσσολογικά σωστό 😀

 4. Άιναφετς February 21, 2012 / 11:15 am

  Καλά τα λέει και η AnD, (φακούλα για μένα!) Μαβιέ μου!
  Αχ! μόνο αχ! θα μπορούσα να γράψω γιατί η Αλήθεια βρίσκεται πέρα από πολιτικές..δυστυχώς!.
  Οι ρίζες όλου του συστήματος ασθενούν πολύ βαριά και αυτό είναι εμφανές..
  Μου αρέσει να μιλάω προσωπικά, γιαυτό χρησιμοποιώ την αίσθηση που μου δίνουν τα πράγματα.
  Νομίζω πως όσο η πλεονεξία, το χρήμα και η εξουσία θα κυβερνούν την ανθρωπότητα, εμείς θα μπορούμε να γράφουμε ατελείωτες αναλύσεις, να ουρλιάζουμε ή να γκρινιάζουμε, δεν θα αλλάξει τίποτα ..
  Η επανάσταση ξεκινάει από τον καθένα πρώτα ΜΕΣΑ ΤΟΥ, βάζοντας τάξη…και να πάψουμε να ΤΟΥΣ φοβόμαστε, όποιος το νιώσει βαθιά μέσα του, έχει κάνει το πρώτο βήμα που έχει αποδειχτεί πως είναι και το τελευταίο! 😉

  Οι μέρες εξακολουθούν και είναι όμορφες, φίλε μου…ας τις χαρούμε! :))

  • koufetarios February 21, 2012 / 1:46 pm

   Τίποτα δεν αλλάζει σαφώς..Μπορεί βέβαια για παράδειγμα να μάθεις κάποια στιγμή μια ξένη γλώσσα σωστά; Παίρνεις το πτυχίο όμωε δεν έχεις τον τρόπο να την εξασκείς. Εκεί λοιπόν είναι που χρειάζεται η εξέλιξη στη σκέψη και το μυαλό, όχι μόνο η εκμάθηση. Η εκμάθηση σου προετοιμάζει απλά το έδαφος.

   Έτσι κι εδώ πιστεύω. Μπορεί όπως λες κι εσύ να γκρινιάζουμε, να γράφουμε, να σκεφτόμαστε αλλά αυτό το κάνουμε μαζί! Καλλιεργούμε το πνεύμα μας με πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζαμε, συμφωνούμε, διαφωνούμε, όλο αυτό το χωνευτήρι ελεύθερων , ανόητων, σοβαρών, εντυπωσιακών σκέψεων, μου δίνει δύναμη καθημερινά. Φαντάζομαι και σε σένα Άιναφετς και σε όλους τους αγαπητούς φίλους. Γι’ αυτό άλλωστε στην ανάρτηση το ύφος είναι λίγο ”ξεκατινίστικο” γιατί πολύ απλά δεν θέλω να τους βλέπω (τους 300) τόσο πολύ σοβαρά! Άλλωστε κάπου διάβαζα ότι χρήζουν άμεσης ψυχιατρικής βοήθειας!!

   Καλησπέρες Άιναφετς!!

 5. Τελευταίος February 21, 2012 / 11:49 am

  Διάβασα το υπέροχο κείμενό σου Κουφετάριε, και κοίτα να δεις τι μου ήρθε στο μυαλό, τελείως αβίαστα σε πληροφορώ: Ο Σαλβαντόρ Νταλί (που είναι αγαπημένος μου) και ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Ειδικά ο πρώτος!

  Έτσι όπως έπλεξες τις εξαγγελίες με την πραγματικότητα, μόνο σουρεαλισμό μπορώ να σκεφτώ και τίποτα άλλο. Άντε και κάτι σε εικονική πραγματικότητα, virtual reality που λένε οι μορφωμένοι. Με εξαίρεση βεβαίως το ΚΚΕ, το οποίο χειμώνα καλοκαίρι φοράνε το ίδιο μυαλό. Είτε γάμος γίνεται είτε μνημόσυνο το ίδιο ευαγγέλιο διαβάζουν! Λες κι έχει κολλήσει ο χρόνος πίσω, πολύ πίσω και δε λέει να προχωρήσει ο άτιμος με τίποτα!

  Πολύ ωραία ανάρτηση, σκέφτομαι να τη στείλω σε μερικούς φίλους, αν μου το επιτρέπεις βεβαίως!

  • koufetarios February 21, 2012 / 1:54 pm

   @Τελευταίε με έκανες και γέλασα όντως ένας πίνακας του Νταλί θα μπορούσε να ερμηνευτεί κάπως έτσι! Άν βρείς κάποιον πίνακα που να θυμίζει ανάρτησέ τον εδώ!! Χαίρομαι που συμφωνούμε, περίμενα ίσως κάποιος να εμφανιστεί εδώ και να αρχίσει πολιτικό παραλύρημα!!

   Στους φίλους δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθώ σαφώς και να το δείξεις σε όποιν θέλεις..!

   Καλό απόγευμα σου εύχομαι Τελευταίε!

 6. kariatida62 February 21, 2012 / 12:37 pm

  Κουφετάριε μια χαρά τα γράφεις και τα αναλύεις όλα στοιχειωθετώντας τα!
  Και ναι μεν όλα αυτά ίσχυαν χρόνια τώρα όπως ανέφεραν οι φίλες μου απο πάνω αλλά θα δεις πόσο γρήγορα θα ξεχαστούν και τα ποσοστά των δύο κομμάτων που εναλλάσσονται στην ηγεσία θα επιμείνουν να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις!
  Εγώ πάλι δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη για όλους τους λόγους που παρατήρησες και προέβαλες μέσα απο τις αντιφατικές θέσεις των κομμάτων που φαίνονται να πάσχουν απο διπολική ψυχασθένεια αλλά ακόμα και για ένα βασικότερο για μένα λόγο!
  Τον ατομισμό ενός εξ’ολοκλήρου εγωκεντρικού χαρακτήρα που έχουμε πλεον οι περισσότεροι Ελληνες υιοθετήσει.
  Ευελπιστούν οι περισσότεροι απ’εμάς ότι θα ανήκουν στους λίγους που θα καταφέρουν να επιζήσουν απο τον Αρμαγεδώνα που μας απειλεί !
  Και αυτό είναι το χειρότερο όλων !

  • koufetarios February 21, 2012 / 2:08 pm

   Το απαισιόδοξο μήνυμα κυριαρχεί δυστυχώς.. Παλαιότερα που υπήρχε οικονομική άνεση όλοι μας ήμασταν λίγο καλύτεροι σε όλους τους τομείς. Αφού ο βαθμός ευτυχίας ήταν αυξημένος. Τώρα ο ατομισμός που λες…. Μου θυμίζει την γιαπωνέζικη ταινία Battle Royale αν έχεις υπόψιν σου.. Ας συνεχίσουμε εμείς να εκφραζόμαστε για κάθε κομμάτι του εαυτού μας, μα όπως βλέπεις ακόμα και έτσι κάτι γίνεται.. Θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί ακόμα που πιστεύουν στην αλληλεγγύη και την συλλογικότητα..

   Καρυάτιδα δύναμη και τόλμη!!! Καλό σου απόγευμα..!!!

 7. kariatida62 February 21, 2012 / 12:39 pm

  Τι θα γίνει επιτέλους μ’αυτά τα λινκ…. κάθε φορά θα πρέπει να αφήνω σφραγίδα και υπογραφή ?

  • koufetarios February 21, 2012 / 2:10 pm

   @Καρυάτιδα μην ανυσηχείς τώρα ξέρω ποια είσαι και πού θα σε βρω! Χαχα.

 8. onlyandjustme February 21, 2012 / 11:19 pm

  Στα περισσότερα έχεις δίκιο…Απόλυτο δίκιο..Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα..Αρνείται να καταλάβει τα πραγματικά προβλήματα και επικεντρώνεται σε μια διαδικασία η οποία ελπίζει να το διασώσει..το θέμα είναι να μην τους το επιτρέψουμε…καλησπέρα!! 🙂

 9. moodytimes February 22, 2012 / 8:00 am

  Και ναι μεν η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία και όχι τον σουρεαλισμό αλλα είναι επίσης και η χώρα που τον κρατα ζωντανώ και ακμαίο ενώ ετοιμάζεται να τραβήξει τα σωληνάκια απο τη δημοκρατία.
  Ασθενής και οδοιπόρος σε καλημερίζω

 10. koufetarios February 22, 2012 / 9:14 am

  Καλημέρα Moodytimes τον σουρεαλισμό τον κρατά ζωντανό παραδόξως, αποδεινύοντας ότι η τέχνη δεν έχει όρια ακόμα και στην πολιτική!

  Πολλές καλημέρες!

 11. ♔DƦάɱα QuƎeи ♔ February 22, 2012 / 9:53 am

  Ξέρεις πόσο αστεία και συνάμα θλιβερά φαίνονται όλα όταν τα διαβάζεις μαζεμένα? Όμορφο κείμενο. Για να είμαι ειλικρινής για όλα τα παραπάνω που ανέφερες εγώ δεν έχω πολιτική ιδεολογία. θεωρώ πως σε αυτόν τον πλανήτη με την εξέλιξη των κοινωνιών η πολιτική ιδεολογία αποχώρησε ευγενικά διασώζοντας την αξιοπρέπεια της και έτσι οι άνθρωποι χωρίστηκαν με βάση τα συμφέροντα. Και το παιχνίδι αυτό δεν με πολυαφορά.
  Ζω με το όνειρο η προδοσία να τελειώσει και την κατάσταση να την πάρουν στα χέρια τους νέοι άνθρωποι, αδιάφθοροι, που θα βάλουν πάνω από όλα το αίσθημα του πατριωτισμού και το συμφέρον της χώρας τους .
  Όμορφο το κείμενο σου!:) Καλημέρα!!

 12. melita February 23, 2012 / 8:22 pm

  Είμαι από εκείνα τα άτομα που ο μισθός τους πήγε 300 ευρώ και κάτι το μήνα…και αυτή τη στιγμή λέω δόξα το Θεό που παίρνω τόσα και δεν είμαι (ακόμα ) άνεργη ή δεν παίρνω λιγότερα.
  Είμαι από εκείνα τα άτομα που τους ψήφισε , που τους εμπιστεύτηκε, που τους άφησε να διαφεντεύουν τη χώρα μου (ή τουλάχιστον έτσι λένε) και την έχουν φτάσει σε αυτή την κατάσταση .
  Είμαι όμως και από εκείνα τα άτομα που έμαθαν από το λάθος τους . Με κούρασε η υποκρισία τους. Αν πραγματικά ήθελαν να βοηθήσουν και να συμβάλλουν στην διάσωση της χώρας θα είχαν χειριστεί τελείως διαφορετικά τις καταστάσεις. Το γεγονός όμως ότι δεν είχαν καμιά τέτοια διάθεση είναι εμφανές από το γεγονός ότι δεν άγγιξαν τους δικούς τους “τρελούς” μισθούς αλλά έβαλαν μαχαίρι στους μισθούς των μισθωτών και των συνταξιούχων. Αυτοί που μετά την δεύτερη τετραετία αποκτούν δικαίωμα σύνταξης την ίδια στιγμή που εγώ θα συνταξιοδοτηθώ στα 65 (και αν)… τέλος πάντων, με έβαλε σε σκέψεις όπως κατάλαβες το κείμενο σου, το οποίο μπορεί να αφορούσε μια εικονική πραγματικότητα αλλά η πραγματικότητα που ζούμε ξεπερνά κάθε φαντασία
  Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!

 13. koufetarios February 24, 2012 / 11:47 am

  @melita άργησα να σου απαντήσω λόγω φόρτου εργασίας! Μα αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι αυτό ακριβώς που είπες κι εσύ. Οκ κλέψανε , έκαναν λάθη αυτό γινόταν ανέκαθεν. Αλλά τώρα που βρισκόμαστε στο απόλυτο κενό και την αβεβαιότητα, δεν θα έπρεπε να μειώσουν αυτούς τους αναθεματισμένους τους μισθούς τους; Αν είναι δηλαδή δυνατόν! Είναι τόσο μα τόσο παράδοξο. Μακάρι η ελληνική κοινωνία να σκέφτεται όπως σκέφτεσαι εσύ. Τους ψηφίσαμε δηλαδή και δεν ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες μας; ΌΧΙ πάλι ψήφο σε αυτούς. Βασικά κανένα κόμμα δεν εμπιστεύομαι. Κάτι άλλο δυστυχώς πρέπει να γίνει. Τι είναι αυτό; Ποιός το ξέρει άραγε.. Στην πράξη εννοώ.. Γιατί στα λόγια όλα έυκολα είναι..

  Σ’ευχαριστώ για το σχόλιό σου melita ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s